Η γκάφα του Λοβέρδου και η απάντηση του Ποταμιού | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Η γκάφα του Λοβέρδου και η απάντηση του Ποταμιού

09:51 | 21/10/16
h-gkafa-toy-loverdoy-kai-h-apanthsh-toy-potamiou

Ο Λοβέρδος πρότεινε τη συνένωση των ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, αλλά μπέρδεψε το όνομα του βουλευτή του Ποταμιού στον οποίο μιλούσε. “Δε θα γίνουμε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ” απαντά το Ποτάμι

Και ενώ ο διάλογος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού έχει οριστικά παγώσει, ο Ανδρέας Λοβέρδος χθες στ η Βουλή πήρε αίφνης την πρωτοβουλία να προτείνει τη συνένωση των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων.

«Απευθύνομαι στο Ποτάμι και τον κύριο Μπαρτζώκα (sic)» είπε o κ. Λοβέρδος εννοώντας φυσικά τον βουλευτή του κόμματος του Σταύρο Θεοδωράκη, Κωνσταντίνο Μπαργιώτα. «Ελάτε να συνεργαστούμε, να συγκροτήσουμε μία κοινή κοινοβουλευτική ομάδα και να απαντήσουμε μαζί στο δικομματισμό που προσπαθεί να μας βάλει στο περιθώριο» τόνισε ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του.

Αφορμή για την αναφορά του κ.Λοβέρδου στάθηκε το γεγονός ότι ο κ. Μπαργιώτας καθόταν δίπλα στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

“Άλλο "καθαρές λύσεις" και άλλο "συνιστώσα"”απάντησε το Ποτάμι με σχόλιο του γραφείου τύπου:

“Όσοι έπαθαν αφωνία όταν η κυρία Γεννηματά ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το διάλογο και δεν συναινεί σε μία καθαρή ανοιχτή διαδικασία εκλογής αρχηγού από την κοινωνία, ξαναβρήκαν τη μιλιά τους και μας ζητούν να γίνουμε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ. Δε θα γίνουμε!”

Σημειωτέον ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν απάντησε στο Ποτάμι για λογαριασμό του κ.Λοβέρδου.

Όπως και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μεταξύ των πιέσεων των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών για προσέγγιση με το ΣΥΡΙΖΑ και της σύμπλευσης στην πράξη στελεχών όπως ο κ.Λοβέρδος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τις θέσεις και τις τακτικές της ΝΔ, έτσι και το Ποτάμι βρίσκεται μεταξύ των πιέσεων για διάλογο με το ΠΑΣΟΚ με στόχο τη δημιουργία του περίφημου “τρίτου πόλου” και στελεχών που φλερτάρουν με τη ΝΔ όπως ο Ιάσων Φωτήλας (ο βουλευτής που είχε αποκαλέσει το ΣΥΡΙΖΑ “αριστερά της τσουτσούνας”), ο οποίος διεγράφη λόγω σχετικών δηλώσεων του και ήδη δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για αντίστοιχους λόγους είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος είχε συνιδρύσει τη Δημοκρατική Ευθύνη και τελικά αποστασιοποιήθηκε από το ίδιο του το κόμμα με αφορμή το ερώτημα των συνεργασιών, με αποτέλεσμα το ίδιο του το κόμμα τελικά να τον αδειάσει και να τον θέσει εκτός.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών