Reuters: Σκουρλέτης φεύγει, Τσακαλώτος μένει | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Reuters: Σκουρλέτης φεύγει, Τσακαλώτος μένει

21:43 | 21/10/16
reuters-skoyrleths-feugei-tsakalwtos-menei

Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, σχετικά με τα σχέδια του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό

Ανασχηματισμό για να προσπεράσει τα "εμπόδια" στην ελάφρυνση του χρέους αναμένεται να κάνει
ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, που αντιδρά στην πώληση ποσοστού της ΔΕΗ, θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης, ενώ στο πόστο του στο υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να παραμείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

"Ο Τσίπρας θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις, για να πετύχει την αναδιάρθρωση του χρέους και να βάλει την Ελλάδα στο πρόγραμμα της ΕΚΤ. Αν το καταφέρει αυτό, θα πείσει τους ταλαιπωρημένους από τη λιτότητα Έλληνες, ότι οι θυσίες τους τα χρόνια της κρίσης, απέδωσαν", αναφέρει.

Μάλιστα, το Reuters κάνει αναφορά στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, πως "στόχος της κυβέρνησης είναι μία "εύκαμπτη, γρήγορη, αποτελεσματική" διοίκηση της χώρας.

Δεύτερος κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε, ότι ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει να εξετάζει την επιλογή του ανασχηματισμού για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά δεν έχει πάρει οριστική απόφαση.
Τρίτη κυβερνητική πηγή που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι ο ανασχηματισμός δεν αναμένεται ευρύς, αλλά θα μπορούσε να επηρεάσει τη δομή των υπουργείων.

Σημειώνεται πάντως, ότι στο περιθώριο του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους, που τον ρώτησαν πότε θα γίνει ανασχηματισμός, "κάθε πράγμα στον καιρό του". "Δεν θα γίνουν αιφνιδιασμοί. Πρώτα θα ανασχηματίσουμε το κόμμα και μετά την κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στις αλλαγές για ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών