Τσίπρας: Θετικές εξελίξεις για το χρέος έως τον Δεκέμβριο | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τσίπρας: Θετικές εξελίξεις για το χρέος έως τον Δεκέμβριο

17:05 | 21/10/16
tsipras-thetikes-ekselikseis-gia-to-xreos-ews-ton-dekembrio

Θετικές εξελίξεις στο ζήτημα του χρέους έως το Eurogroup του Δεκεμβρίου περιμένει ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

 Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε παράλληλα τη σημασία η Ελλάδα να ενταχθεί στο πρόγραμμα
ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, γεγονός που θα την καταστήσει πόλο επενδύσεων.

«Η Ελλάδα τηρεί όλες τις υποχρεώσεις της» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και από την πλευρά των εταίρων, ενώ τόνισε ότι η χώρα δικαιούται επιτέλους να δοθεί ένα ισχυρό σήμα προς επενδυτική κοινότητα, πράγμα το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί με διαρκείς αναβολές και καθυστερήσεις σε όσα έχουν συμφωνηθεί. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό άλλωστε, αν δεν σταματήσει η αναβλητικότητα υπάρχει κίνδυνος για την επιτυχία του προγράμματος.

Μιλώντας αναλυτικότερα για το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θέμα το οποίο συζήτησε διεξοδικά με τους κ.κ. Μέρκελ και Ολάντ νωρίτερα, ξεκαθάρισε ότι η βιώσιμη λύση δεν είναι ζήτημα εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης αλλά εθνικός στόχος, αφού θα επιτρέψει στην Ελλάδα να δεχτεί επενδυτές. «Τα προγράμματα προσαρμογής έγιναν για να προετοιμάσουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές αλλιώς θα είναι αναγκασμένοι οι Ευρωπαίοι να έχουν την Ελλάδα σε προγράμματα και να τη δανείζουν οι ίδιοι και φυσικά η χώρα να είναι στον γύψο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών