Παρασκευόπουλος: Από το 2015 υπάρχει δικαστική καταγγελία κατά του αντιπροέδρου του ΣτΕ | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παρασκευόπουλος: Από το 2015 υπάρχει δικαστική καταγγελία κατά του αντιπροέδρου του ΣτΕ

12:25 | 21/10/16
paraskeyopoylos-apo-to-2015-yparxei-dikastikh-kataggelia-kata-toy-antiproedroy-toy-ste

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι η υπόθεση τέθηκε υπόψη του από δικαστική αρχή τον Νοέμβριο του 2015 και ενημέρωσε αμέσως τους Προέδρους του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου - 'Δεν πήρα τότε πειθαρχική πρωτοβουλία για να προστατεύσω την προσωπική ζωή του' διαβεβαίωσε

Από τον Νοέμβριο του 2015 υπήρχε καταγγελία δικαστικής αρχής για τις πράξεις του αντιπροέδρου του ΣτΕ όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος εξήγησε ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην πειθαρχική δίωξη μόνο όταν δημοσιοποιήθηκε πια το θέμα και δεν υπήρχε κίνδυνος προσβολής της προσωπικής ζωής του δικαστικού.

«Αυτή η υπόθεση είχε τεθεί υπόψη μου από το Νοέμβριο του 2015. Επισήμως από δικαστική αρχή» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, που επέκρινε τους χειρισμούς του συνδέοντας την υπόθεση του δικαστικού με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. «Η θέση μου ήταν δύσκολη σε αυτή την ιστορία. Πολύ δύσκολη» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και εξήγησε ότι αποφάσισε να μην προβεί τότε σε πειθαρχική κίνηση για να μην προκληθεί δικαστικό σκάνδαλο ή προσβολή των πειθαρχικών δεδομένων του καταγγελλόμενου. «Αυτό θα γινόταν εάν έκανα τότε πειθαρχική κίνηση. Επομένως δεν έκανα τίποτα. Και δεν ήταν εύκολη απόφαση με το έγγραφο που είχα στα χέρια μου» πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για βαρειά καταγγελία. Σημείωσε όμως ότι ενημέρωσε από τότε τον Πρόεδρο του ΣτΕ και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου με επίσημο έγγραφο που αναφερόταν σε στοιχεία που είχαν κυκλοφορήσει αλλά πιθανώς ήταν προϊόντα υποκλοπής.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε, όμως, ότι όταν πια δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση του δικαστικού από πολλές πλευρές (από βουλευτή και από αρθρογραφία) τότε δεν υπήρχε θέμα αποφυγής σκανδάλου, ούτε προσβολής προσωπικών δεδομένων «γιατί αυτά είχαν ήδη κοινοποιηθεί». Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι στην πειθαρχική έρευνα που διέταξε δεν στηρίχτηκε στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε αλλά σε άλλες πηγές. «Έκανα μια κίνηση που ήταν δύσκολη. Πρόσεξα όμως το κείμενο της παραγγελίας μου να είναι σαφές ότι δεν αναφέρεται καθόλου στην ιδιωτική ζωή. Νομίζω ότι είχα υποχρέωση να λειτουργήσω όχι με βάση τη σκοπιμότητα, αλλά με βάση τη νομιμότητα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και κατέληξε: «τη στιγμή που υπήρχαν οι όροι για την άσκηση μιας πειθαρχικής προκαταρκτικής όφειλα να το κάνω».

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου - News247

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών