ΗΠΑ - 116 βουλευτές προς Ομπάμα: Χρειάζεσαι έγκριση από το Κογκρέσο για τη Συρία | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

ΗΠΑ - 116 βουλευτές προς Ομπάμα: Χρειάζεσαι έγκριση από το Κογκρέσο για τη Συρία

15:21 | 29/8/13
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χρειάζεται να λάβει πρώτα έγκριση από το Κογκρέσο πριν αποφασίσει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία αναφέρουν 116 βουλευτές, ανάμεσά τους και 18 Δημοκρατικοί...

Σε σχετική επιστολή τους επισημαίνουν ότι τυχόν απόφαση του αμερικανού προέδρου χωρίς προηγούμενη έγκριση του Κογκρέσου θα ήταν αντισυνταγματική.

"Η συμμετοχή των στρατιωτικών μας δυνάμεων στη Συρία, όταν δεν υπάρχει άμεση απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Κογκρέσου θα παραβιάζει τη διάκριση των εξουσιών, που οριοθετείται σαφώς από το Σύνταγμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή που καταδεικνύει το διακομματικό ενδιαφέρον των αμερικανών νομοθετών για το θέμα της Συρίας.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Τετάρτη, ότι δεν έχει λάβει ακόμα την τελική απόφαση σχετικά με μια πιθανή στρατιωτική επίθεση στη Συρία, ωστόσο τόνισε ότι ο στόχος μιας περιορισμένης δράσης είναι να αποτραπεί η μελλοντική χρήση χημικών όπλων, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Αν πούμε με ένα σαφή και αποφασιστικό, αλλά πολύ περιορισμένο τρόπο, ότι εξαπολύουμε μία βολή ώστε να σταματήσουν, αυτό θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο μακροπρόθεσμα για την εθνική μας ασφάλεια», δήλωσε ο Ομπάμα σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο πρόεδρος είπε επίσης ότι οι ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι το συριακό καθεστώς ευθύνεται για την επίθεση, που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα σε προάστιο της Δαμασκού, κατά την οποία εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πως η συριακή αντιπολίτευση δεν έχει στην κατοχή της χημικά όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μια τέτοιου είδους επίθεση.

Την ίδια στιγμή, για την επόμενη εβδομάδα φαίνεται να αναβάλλεται η όποια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας υπό την εσωτερική πολιτική πίεση που ασκήθηκε στον Ντέιβιντ Κάμερον και τις εκκλήσεις αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών