Σόιμπλε: Το 2014 συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σόιμπλε: Το 2014 συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας

18:55 | 29/8/13
Στο 2014 παραπέμπει τη συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Westfallen Blatt...

«Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να αποφασίσουμε για το είδος και το εύρος ενός ενδεχόμενου νέου πακέτου βοήθειας (ενν. για την Ελλάδα), θα το συζητήσουμε του χρόνου», δηλώνει χαρακτηριστικά απορρίπτοντας σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το αποφάσισαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, θα πρέπει να σταματήσουμε να παριστάνουμε συνεχώς ότι δεν ισχύει».


O Σόιμπλε είναι οργισμένος με το SPD

Ως συκοφαντικούς ισχυρισμούς χαρακτηρίζει ο γερμανός υπ. Οικονομικών τα λεγόμενα του Γκέρχαρντ Σρέντερ ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει «τεράστιο ψέμα» για την ευρωδιάσωση, που θα φανεί μετά τις εκλογές. Αναφερόμενος ονομαστικά στον πρώην καγκελάριο Σρέντερ, που στα πλαίσια προεκλογικής εκδήλωσης στο Ντέτμολντ είχε πει ότι η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει ένα «τεράστιο ψέμα» που θα φανεί μετά τις εκλογές.

Στην προεκλογική Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν κουράζεται να δίνει καθημερινά συνεντεύξεις για να διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, τις θέσεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ευρωκρίσης και σε σχέση με την Ελλάδα.

Στο αίτημα του σοσιαλδημοκράτη ειδικού σε θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ να βάλει στο τραπέζι αριθμούς για την κάλυψη των περαιτέρω χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας απάντησε αρνητικά. «Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να αποφασίσουμε για το είδος και το εύρος ενός ενδεχόμενου νέου πακέτου βοήθεια, θα το συζητήσουμε του χρόνου».


«Όχι στο κούρεμα»

Παράλληλα επανέλαβε την κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους. «Το αποφάσισαν πανηγυρικά οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης, θα πρέπει να σταματήσουμε να καμωνόμαστε συνεχώς ότι δεν ισχύει».

Έμμεσα άσκησε κριτική και στον κομματικό του σύντροφο, επίτροπο Ενέργειας Γκύντερ ΄Ετινγκερ, ο οποίος το περασμένο Σάββατο (24/8), άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου κουρέματος. Στην εικοτολογία που ακολούθησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι «αυτό το τμήμα της συζήτησης είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, δεν πρέπει να ξαναρχίσει ο διάλογος γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιστρέψει η αβεβαιότητα στις χρηματαγορές. Αυτή την κατάσταση την ζήσαμε, μόλις την ξεπεράσαμε και δεν πρέπει να εμφανιστεί και πάλι».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών