Με αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ψηφίζεται η παραχώρηση των λαχείων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Με αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ψηφίζεται η παραχώρηση των λαχείων

15:52 | 29/8/13
Υπό την κριτική όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης άρχισε στο Β’ θερινό τμήμα της Βουλής η συζήτηση της κύρωσης της σύμβασης για την παραχώρηση των κρατικών λαχείων η οποία αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους εντός της ημέρας...

Για δεύτερη ημέρα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αφού στηλίτευσαν τη διαδικασία του κατεπείγοντος κάνοντας λόγο για ευτελισμό της Βουλής και αδικαιολόγητη σπουδή της κυβέρνησης, επέκριναν και την ουσία της σύμβασης μιλώντας για ξεπούλημα σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε μια μέρα πουλάει άλλο ένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στον ελληνικό λαό και « για χάρη των επιχειρηματιών με τα τζετ, εξευτελίζετε τη διαδικασία του κοινοβουλίου. Τα δίνετε σε συγκεκριμένους οικονομικούς κύκλους για να μας πει μπράβο η κ. Μέρκελ, ο κ. Μελισσανίδης και ο κ. Κόκκαλης και οι δανειστές οι υπόλοιποι» ανέφερε χαρακτηριστικά , προσθέτοντας ότι πρόκειται για « επιχειρηματική συμφωνία ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας».


Η κυβέρνηση σε μια μέρα πουλάει άλλο ένα περιουσιακό στοιχείο που ανήκει στον ελληνικό λαό

Με κριτική διάθεση για τη διαδικασία του κατεπείγοντος τοποθετήθηκε και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι «η διαδικασία δίνει τη δυνατότητα στην αντιπολίτευση να δημιουργεί εντυπώσεις και δεν πρέπει να επιτρέπουμε και να δίνουμε επιχειρήματα στην αντιπολίτευση χωρίς λόγο» ενώ συνέστησε στην κυβέρνηση την επόμενη φορά να είναι πιο προσεχτική.

Για χρηματοοικονομικό καρτέλ μίλησε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Νταυρής και κάλεσε τον Υπουργό να ανοίξει τους λογαριασμούς του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέλλιου Σταυρίδη μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την πώληση του ΟΠΑΠ, ενώ και ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα και παρατήρησε «δεν πρόλαβε να γίνει η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ και την επομένη ο κ. Σταυρίδης ταξίδευε με το τζετ Μελισσανίδη, θα θέλαμε να ξέρουμε τώρα με τι μεταφορικό μέσο θα πάει ο Σταυρίδης ή κάποιος αντικαταστάτης του, ως ένδειξη ευχαρίστησης ή ευγνωμοσύνης για το ξεπούλημα των κρατικών λαχείων;».

Υπέρ της παραχώρησης των κρατικών λαχείων τάχθηκε η ΔΗΜΑΡ δια της εισηγήτριάς της Κατερίνας Μάρκου, η οποία ωστόσο επέκρινε το κατεπείγον της συζήτησης.

Για μοιρασιά στους καπιταλιστές κατηγόρησε την κυβέρνηση η Διαμμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ η οποία υποστήριξε ότι η διαπλοκή πάει αγκαλιά με το σύστημα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών