Τυχόν παρέμβαση στη Συρία διχάζει τη διεθνή κοινότητα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τυχόν παρέμβαση στη Συρία διχάζει τη διεθνή κοινότητα

13:36 | 29/8/13
Τα στοιχεία των ειδικών του ΟΗΕ για τα χημικά περιμένει ο Μπαράκ Ομπάμα για την τελική του απόφαση σχετικά με την πυραυλική επίθεση στη Συρία...

Οι ειδικοί θα χρειαστούν τέσσερις ημέρες ακόμα δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Παράλληλα, υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος, τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας μονομερούς στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας και συζήτησαν με τους συμμάχους τους ενδεχόμενα πλήγματα που θα μπορούσαν να διαρκέσουν περισσότερο από μια ημέρα.

Σχέδιο απόφασης για λήψη μέτρων κατά της Συρίας με το οποίο θα καταδικάζει τη χρήση χημικών από τον Άσαντ πρόκειται να υποβάλει σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Από την άλλη, την αντίθεσή της σε ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία, επανέλαβε σήμερα η Ρωσία δια του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, Λάχνταρ Μπραχίμι, δηλώνει από την πλευρά του ότι μόνο με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μπορεί να πραγματοποιηθεί στρατιωτική επέμβαση.

Παράλληλα εκτίμησε ότι «κάποιου είδους ουσία χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας».

Η Τουρκία έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση συναγερμού ώστε να προστατευθεί από ενδεχόμενες απειλές από τη Συρία δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.


Προειδοποίηση από το καθεστώς Άσαντ

«Η Συρία θα γίνει ο τάφος των εισβολέων», απείλησε τις δυτικές δυνάμεις ότι ο σύρος πρωθυπουργός Αλ Χάλκι.

«Οι αποικιοκρατικές τους απειλές δεν θα μας τρομοκρατήσουν λόγω της βούλησης και της αποφασιστικότητας του συριακού λαού, ο οποίος δεν δέχεται να ταπεινωθεί», πρόσθεσε.

«Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει (...) ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εφευρίσκουν ψευδή σενάρια και προετοιμάζουν φανταστικά προσχήματα για να επέμβουν στρατιωτικά στην Συρία», μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φάισαλ Μέκνταντ - ο οποίος συναντήθηκε με την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τον Αφοπλισμό, Άγγελα Κάνε - κατηγόρησε τη Δύση ότι ενθάρρυνε σε πολλές περιπτώσεις του αντάρτες να χρησιμοποιήσουν το νευροτοξικό αέριο σαρίν.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών