Στο ''στόχαστρο'' οι 900 μονάδες στο Χ.Α. | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στο ''στόχαστρο'' οι 900 μονάδες στο Χ.Α.

20:53 | 29/8/13
Μετά από τρεις συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις, και ενώ «μετράει» συνολικές απώλειες 9,8% το τελευταίο 15ήμερο, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας αντιδρά την Πέμπτη ανοδικά...

Οι μετοχές των ΟΛΠ, ΔΕΗ, Coca-Cola HBC και ΟΤΕ  «οδηγούν» την άνοδο στον FTSE Large Cap, ενώ με αξιόλογα κέρδη ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Τρ. Πειραιώς, Τιτάν και ΕΤΕ.

Πτωτικά στη σύνθεση του Δείκτη κινούνται μόνο οι FF Group και Frigoglass με απώλειες 1,20% και 0,64, ενώ αμετάβλητες διαπραγματεύονται οι μετοχές των Intralot και ΣΩΛΚ.

Επιλεκτικές κινήσεις με άξονα τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν ο εισηγμένες αναμένει για σήμερα η Beta Securities, εκτιμώντας ότι αυξημένο ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί στον τραπεζικό κλάδο, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Τρ. Πειραιώς.

Επίσης, αναμένονται ήπιες τεχνικού χαρακτήρα προσαρμογές σε βασικά blue-chips τα οποία βρίσκονται σε βραχυπρόθεσμα υπερπωλημένα επίπεδα.

Περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα και ήπιες μεταβολές τιμών αναμένει από την πλευρά
της η Eurobank Securities, ενώ η Piraeus Securities επισημαίνει ότι η βραχυπρόθεσμη τάση στο ταμπλό παραμένει πτωτική.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 899,39 μονάδες με κέρδη 2,08%, κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών.

Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,22% στις 137,91 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 12,6 εκατ. τεμαχίων, αξίας 19,6 εκατ. ευρώ, ενώ στο σύνολο του ταμπλό 79 μετοχές κινούνται ανοδικά, 25 υποχωρούν και 13 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.
Του Δημήτρη Ζάντζα 
Πηγή: capital.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών