Νέα «ρουκέτα» κατά Τσοχατζόπουλου από Ζήγρα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νέα «ρουκέτα» κατά Τσοχατζόπουλου από Ζήγρα

22:18 | 29/8/13
Νέα ρουκέτα εξαπέλυσε εναντίον του Άκη Τσοχατζόπουλου ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας. Με γραπτή του δήλωση στο δικαστήριο, ανάφερε ότι στις 2 Αυγούστου στις φυλακές Κορυδαλλού άκουσε τον Ακη Τσοχατζόπουλο να απευθύνεται σε συγκρατούμενό του και να λέει ότι «φοβάται μήπως σπάσει η Λαμπροπούλου και μιλήσει για τα βιβλία που έδωσε στον δικηγόρο Τσεκούρα για την ΝΟΜΠΙΛΙΣ...

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος αντέδρασε χαρακτηρίζοντας φαντασιώσεις και ψεύδη όσα κατήγγειλε ο εξάδελφός του.

Εν τω μεταξύ, αύριο θα ολοκληρωθεί η απολογία του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκου, ο οποίος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες.

Κατά την απολογία του στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, είπε ότι δεν έλαβε ποτέ μέρος σε επιτροπές και υπεραμύνθηκε των επιλογών του σε όσες θέσεις ευθύνης υπηρέτησε και σε ό,τι αφορά τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, είπε πως δεν ήταν δική του αρμοδιότητα να εμπλακεί σε κανένα σημείο των διαπραγματεύσεων είτε με τους προμηθευτές των εξοπλιστικών συστημάτων είτε στα στρατιωτικά συμβούλια που έλαβαν τις αποφάσεις. Να σημειωθεί ότι ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του.

Ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου 'Αμυνας, Γιάννης Σμπώκος, απολογείται στη δίκη για το λεγόμενο «παράνομο πολιτικό χρήμα». Ενώπιον του Τριμελούς Επετείου Κακουργημάτων, έκανε πλήρη αναφορά στα παιδικά του χρόνια στα Ανώγεια Κρήτης, ενώ ξεκίνησε με μια μαντινάδα την απολογία του.

Ο κ. Σμπώκος αυτοπροσδιορίστηκε ως άνθρωπος που ανήκει «στην αδικαίωτη γενιά του Πολυτεχνείου», ενώ τόνισε ότι «δεν επωφελήθηκα της ευπιστίας των ανθρώπων να με εμπιστευθούν στην πολιτική μου ζωή».

Αναφέρθηκε επίσης στο κόστος που είχε για την οικογένεια του η ενασχόλησή του με την πολιτική, αλλά και η εμπλοκή του με τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Ας μου επιτραπεί απο αυτήν την αίθουσα να ζητήσω συγγνώμη, παράκληση συγγνώμης, από τους δικούς μου ανθρώπους..Πως μπορείς να δείξεις επιείκεια στον ίδιο σου τον εαυτό οταν έχεις διαλύσει τις ζωές των δικών σου ανθρώπων και δεν μπορείς να τις συναρμολογήσεις» είπε.

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε συγχαρητήρια από την Έδρα καθώς παρέδωσε ταξινομημένα σε ντοσιέ όλα τα έγγραφα, σημειώσεις και επισημάνσεις, με χρονολόγιο, για τη θητεία του στη Διεύθυνση Εξοπλισμών, από το 1997 που ανέλαβε εως τον Μάρτιο του 2000 που έφυγε.

Νωρίτερα στο δικαστήριο απολογήθηκε ο επιχειρηματίας Φώτης Αρβανίτης που κατηγορείται για την εμπλοκή στην αγορά ενός οικοπέδου στην Κυψέλη το οποίο κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου, συναλλαγή που κατά τις αρχές σχετίζεται με παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού.

Ο κ. Αρβανίτης, που έχει εκλεγεί βουλευτής του Νομού Φωκίδας τέσσερις φορές, είπε οτι γνώρισε τον πρώην υπουργό στον χώρο του ΠΑΣΟΚ όπου και ο ίδιος εντάχθηκε μετά τη χούντα.

'Οπως είπε, «όταν ο Τσοχατζόπουλος μου ζήτησε να προβώ στη συγκεκριμένη αγορά για να βοηθήσει την κόρη του, δεν υπήρχε καμία υποψία για ανάμειξή του σε παράνομες δραστηριότητες. 'Οταν το 2004 άρχισαν τα δημοσιεύματα.. κουμπώθηκα. Επικοινώνησα μαζί του και του είπα: «Ακη τι γίνεται;». Μου απάντησε ότι» δεν είναι τίποτα, πολιτικοί μου αντίπαλοι». Εκείνη την εποχή δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω κατηγορούμενος».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν έχει καμία συμμετοχή σε όσα αναφέρονται στη δικογραφία και τόνισε: «Ζημιά είχα, όφελος μηδέν».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών