Κάμερον: «Ευπρόσδεκτη» η πρόταση της Ρωσίας για τα συριακά χημικά | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Κάμερον: «Ευπρόσδεκτη» η πρόταση της Ρωσίας για τα συριακά χημικά

23:18 | 9/9/13
Τη ρωσική πρόταση να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας χαιρέτησε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, προειδοποιώντας όμως πως αυτή η πρωτοβουλία δεν πρέπει λειτουργήσει ως «τακτική απόσπασης» της προσοχής της διεθνούς κοινότητας από το όλο ζήτημα...

«[Η πρόταση] είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη [...] Εάν είναι μία ειλικρινής πρόταση, τότε πρέπει ειλικρινά να την εξετάσουμε», σημείωσε μιλώντας σε βρετανούς βουλευτές ο κ. Κάμερον.

«Εάν η Συρία έθετε τα χημικά της όπλα [σε αχρηστία] υπό διεθνή επιτήρηση, ξεκάθαρα αυτό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά, και πρέπει να ενθαρρυνθεί», συμπλήρωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Παρά ταύτα, ο κ. Κάμερον προειδοποίησε πως χρειάζεται «προσοχή» ώστε αυτή η πρόταση να μην χρησιμοποιηθεί ως μία «τακτική απόσπασης» της προσοχής της διεθνούς κοινότητας, με στόχο να «συζητηθεί κάτι άλλο αντί για το πρόβλημα που βρίσκεται επί τάπητος».

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Δαμασκού έχει χαιρετήσει την ρωσική πρόταση, έπειτα από συνομιλίες που είχε την Δευτέρα στη Μόσχα με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Το ενδεχόμενο κατάθεσης μίας παραπλήσιας πρότασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έγειρε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών