«Δεν υπάρχει θέμα νομίσματος αλλά συμβάσεως» (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Δεν υπάρχει θέμα νομίσματος αλλά συμβάσεως» (video)

23:29 | 14/5/14
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα νομίσματος και εξόδου της χώρας από το ευρώ, αλλά θέμα συμβάσεως, και υπογράμμισε ότι «το στοίχημα είναι να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ισότιμη και κυρίαρχη».

Με φόντο τις επερχόμενες ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε δημοψήφισμα την κάλπη και προέβλεψε εκλογική ήττα της κυβέρνησης, στέλνοντας το μήνυμα ότι «πρέπει να σταματήσουμε τη λιτότητα» και πως πρέπει να υπάρξει μία συνολική διαπραγμάτευση και μία συνολική λύση για το ελληνικό χρέος.



Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι παραμένει η θέση του κόμματός του να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα προ του μνημονίου επίπεδα, παραδέχθηκε ωστόσο ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να αποκατασταθούν πλήρως οι κοινωνικές αδικίες.

Τέσσερα χρόνια καταστροφής είναι πολλά για να αποκατασταθεί αυτή η καταστροφή, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς είναι ιστορία και έρχεται και παριστάνει το καινούριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον ελληνικό λαό να «τιμωρήσει» με την ψήφο του όσους οδήγησαν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.



Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για το παλιό πολιτικό κατεστημένο που χρεοκόπησε τη χώρα και ανέφερε ότι παραμένει τόσο το παλιό πολιτικό σύστημα όσο και το παλιό πολιτικό προσωπικό. «Αυτή τη νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν μπορεί να την φτιάξει το παλιό πολιτικό προσωπικό», σημείωσε, τονίζοντας ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες. «Ψηφίζουμε για το μέλλον μας», είπε και επανέλαβε ότι πρέπει να μπει «τέλος σε αυτή την καταστροφή».

Ακόμη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι θα επιδιώξει συνεργασίες με δυνάμεις που δεν ανήκουν στο παλαιό πολιτικό σύστημα, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται ένα σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών