«Μάχη σε όλα τα μέτωπα» (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Μάχη σε όλα τα μέτωπα» (video)

08:46 | 14/5/14
Με στοχευμένες περιοδείες ο πρωθυπουργός συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα...

Ο Α. Σαμαράς στις ομιλίες του ξεδιπλώνει το όραμα του για τη Νέα Ελλάδα, παρουσιάζοντας το σχέδιο του για την επόμενη μέρα.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Μυτιλήνη και μίλησε σε αγρότες και νέους παραγωγούς και δεσμεύτηκε για αφορολόγητο πετρέλαιο.

«Από την επόμενη χρονιά να λειτουργήσει η κάρτα πετρελαίου των αγροτών. Παλιά μου δέσμευση, που χρειάστηκε χρόνο για να υλοποιηθεί. Αλλά τώρα βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία. Όλοι οι αγρότες θα έχουν καταγεγραμμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και τις καλλιεργητικές τους ανάγκες. Και θα παίρνουν αυτόματα αφορολόγητο πετρέλαιο, για τους παραγωγικούς σκοπούς που απασχολούν τα μηχανήματά τους».

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς προανήγγειλε μια σειρά από μέτρα που αφορούν την μείωση του κόστους και οι οποίες θα γίνουν πράξεις άμεσα όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.




Οι εξαγγελίες Σαμαρά 

• Άμεσα θα μειώσουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα σε αυτούς που λέμε μετανάστες εργάτες, δηλαδή τους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίες σαν εποχιακοί.

• Κάτω από το μισό, το κόστος της βίζας που πληρώνουν στα ελληνικά προξενεία του εξωτερικού.

• Θα μειωθεί πολύ και η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή τελικά θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη!

• Δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά τους μεροκάματα. Κι όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν εν τω μεταξύ…


Ωστόσο ο πρωθυπουργός έκανε και αυτοκριτική: «Μέσα σε αυτή την κοσμογονία, σίγουρα υπάρχουν και κάποιες καθυστερήσεις. Σίγουρα γίνονται και λάθη. Κάποια, ίσως και αναπόφευκτα. Όλα τα βλέπουμε. Κι όλα τα διορθώνουμε βήμα-βήμα… Σήμερα, για παράδειγμα, μόνο με μία μικρή καθυστέρηση, υπεγράφη και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου στους αγρότες, το οποίο όπως το ξέρετε καλά, το χρωστούσαμε, πέρυσι ήταν τον Μάρτη που δόθηκε και φέτος θα έπρεπε ήδη να έχει δοθεί και σήμερα υπεγράφη. Είναι 52 εκατ.».



Παράλληλα αναφέρθηκε και στην λαθρομετανάστευση για την οποία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση η κυβέρνηση καθώς τα ακριτικά νησιά είναι εκείνα που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την έδρα της Frontex στο λιμάνι της Μυτιλήνης, συνομίλησε με τους άνδρες του Λιμενικού και τους Ρουμάνους συναδέλφους τους, που συμμετέχουν στην συγκεκριμένη δύναμη και ενημερώθηκε από τους τεχνικούς της βάσης, που χειρίζονται τα ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης και διάσωσης και από τους διερμηνείς που εργάζονται εκεί.

«Τα τελευταία δύο χρόνια, για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, στην Ελλάδα μπήκαν λιγότεροι λαθρομετανάστες απ’ όσους έφυγαν».



Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη Γ. Κουμουτσάκου, την Πέμπτη θα επισκεφθεί την Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης
Πηγή: real.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών