Στους 232 οι νεκροί από την τραγωδία στη Μανίσα (video) | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Στους 232 οι νεκροί από την τραγωδία στη Μανίσα (video)

15:57 | 14/5/14
Στους 232 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία σε ορυχείο της επαρχίας Μανίσα της Τουρκίας, όπως δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο χώρο της καταστροφής.

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μέσα στις στοές του ανθρακωρυχείου. Ο αριθμός των αγνοούμενων δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί.

Επτακόσιοι-ογδόντα-επτά (787) εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο την ώρα έκρηξης, από την οποία προκλήθηκε φωτιά. Τουλάχιστον 369 άτομα έχουν διασωθεί.

Για 350 νεκρούς κάνει λόγο ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ, ο οποίος εκλέγεται στη Μανίσα.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Περισσότεροι από 450 διασώστες εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να εντοπίσουν τους εγκλωβισμένους εργάτες, στον απόηχο της προειδοποίησης του υπουργού Ενέργειας πως οι ελπίδες για τους παγιδευμένους εργάτες λιγοστεύουν. Ο υπουργός προειδοποίησε πως η καταστροφή μπορεί να εξελιχθεί στην χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της Τουρκίας.

Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να διοχετεύσουν οξυγόνο στις στοές του ορυχείου, προκειμένου να βοηθήσουν παγιδευμένους εργαζόμενους να αναπνεύσουν.
Πηγή: Reuters

Η πυρκαγιά στο εσωτερικό του ορυχείου εξακολουθεί να μαίνεται προκαλώντας εφιαλτική κατάσταση στις στοές. Οι εγκλωβισμένοι βρίσκονται περίπου 2 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης και 4 χιλιόμετρα από την έξοδο του ορυχείου.

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Ερντογάν. Οι σημαίες ανά τη χώρα θα κυματίζουν μεσίστιες. Λόγω της τραγωδίας, ο κ. Ερντογάν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του στην Αλβανία.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες του ορυχείου δήλωσαν ότι διεξάγεται έρευνα για το περιστατικό, που όπως είπαν, συνέβη παρά τα πολύ αυστηρά μέρα ασφαλείας.

Η τραγωδία δεν αποκλείεται ωστόσο να λάβει και πολιτικές διαστάσεις, καθώς, σύμφωνα με τον πρώην σταθμάρχη του πρακτορείου Bloomberg στην Τουρκία, η σύζυγος του ιδιοκτήτη κέρδισε θέση δημοτικού συμβούλου με το κυβερνών κόμμα AKP στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαρτίου.

Τα συλλυπητήριά τους για την τραγωδία έστειλαν οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας εξέφρασε στον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας πως η Αθήνα είναι έτοιμη να προσφέρει αρωγή στις επιχειρήσεις διάσωσης των εγκλωβισμένων.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών