«Καμιά επιχείρηση τρομοκρατίας δεν μας φοβίζει» | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Καμιά επιχείρηση τρομοκρατίας δεν μας φοβίζει»

16:36 | 14/5/14
«Προπηλακισμούς δέχτηκαν μέλη της Ανοιχτής Πόλης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, το απόγευμα της Τρίτης, την ώρα που διένειμαν προεκλογικό υλικό».


Αυτό ανέφερε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για γνωστούς τραμπούκους της περιοχής, που πρωτοστάτησαν στην περιβόητη “επιτροπή κατοίκων”. Απώθησαν βίαια μέλη και υποψήφιους της Ανοιχτής Πόλης και προσπάθησαν να καταστρέψουν το υλικό της δημοτικής παράταξης».

«Καμιά επιχείρηση τρομοκρατίας», τόνισε, «δεν μας φοβίζει, ούτε ανακόπτει το δημοκρατικό λαό της Αθήνας από την απόφασή του για τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη».

«Ήρθε όμως η ώρα ν’ αναλάβουν την ευθύνη, κι όσοι, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τσαλαβουτάνε στα νερά του ακροδεξιού λαϊκισμού, χωρίς να συναισθάνονται τις επιπτώσεις. Όλοι θα πάρουν την απάντησή τους την Κυριακή», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

«Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους: η σβάστικα κατέβηκε από την Ακρόπολη τον Οκτώβριο του 1944. Δεν θα επιστρέψει 70 χρόνια μετά», ανέφερε


Για την ακύρωση των μεταδημοτεύσεων στο Δήμο Αθήνας

Σε άλλη του ανακοίνωση ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι «εκατοντάδες Αθηναίοι ψηφοφόροι που μεταδημότευσαν νόμιμα και εμπρόθεσμα αποκλείονται από τις εκλογές».


Αναλυτικά τι ανέφερε:

«Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων ενημέρωσε 794 εκλογείς, που είχαν υποβάλλει εγκαίρως αίτηση μεταδημότευσης κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου, ότι θα αναγκαστούν να ψηφίσουν για τις διπλές εκλογές του Μαΐου στους δήμους που ήταν εγγεγραμμένοι στο παρελθόν, «λόγω σφάλματος»…

Γνωρίζοντας το τι προηγήθηκε (καθώς το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και μερικές βδομάδες), πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Δήμος Αθηναίων απέτυχε να συνεργαστεί, ως όφειλε, με το Υπουργείο Εσωτερικών και απέτυχε να ενσωματωθούν ορθά οι συγκεκριμένοι εκλογείς στους εκλογικούς καταλόγους.

Κατά τη γνώμη μας προκύπτουν σαφείς ευθύνες, όχι στους υπαλλήλους του δήμου, που έκαναν ότι ήταν δυνατό για να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις διαδικασίες, αλλά στην ίδια τη δημοτική αρχή και το Υπουργείο Εσωτερικών, για τη γενικότερη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου και την αδυναμία του να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών.

Η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων θα μπορούσε, εκτός από το «να κινεί διοικητικές διαδικασίες για ευθύνες που τυχόν υπάρχουν», να αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι εκατοντάδες δημότες της Αθήνας θα στερηθούν de facto το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ έκαναν εγκαίρως τις διαδικασίες, και να πιέσει ιδιαίτερα το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε –έστω και τώρα– να υπάρξει επανόρθωση, και να μην στερηθούν εκ των πραγμάτων το δικαίωμα να ψηφίσουν εκατοντάδες συμπολίτες μας».

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών