LIVE: Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

LIVE: Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες

15:40 | 21/10/16
live-synenteyksh-tupoy-toy-aleksh-tsipra-stis-vrykselles

Το ζήτημα του χρέους και την ανάγκη να επιλυθούν οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών που διαιωνίζουν την αβεβαιότητα, έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις συναντήσεις που είχε με τον Ολάντ και τη Μέρκελ - Αυτή την ώρα η συνέντευξη Τύπου

Με τον τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μερκελ συναντήθηκε το πρωί ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι συναντήσεις έγιναν στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώ αυτήν την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ολάντ, μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε και από τις δυο πλευρές ότι πρέπει να υπάρξει μια λύση για το χρέος και μάλιστα τονίστηκε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί ένα σήμα ότι η Ευρώπη λύνει τα προβλήματά της.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια συνάντησε την Άνγκελα Μέρκελ, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν οτι πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προχωρήσει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Αναγνωρίστηκε και από τις δυο πλευρές ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ενίσχυση της Ελλάδας σε ειδικούς και επιτάχυνση της επανεγκατάστασης. Αυτό έγινε δεκτό από τη Γερμανία τόσο σε επίπεδο ΕΕ, όσο και σε επίπεδο Γερμανίας.

"Θα βοηθήσουμε, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε", φέρεται να είπε η καγκελάριος.

Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών