Ανθρώπινο τείχος οδηγεί χελωνάκια στη θάλασσα | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ανθρώπινο τείχος οδηγεί χελωνάκια στη θάλασσα

14:07 | 4/7/13
Η γέννηση περισσότερων από 100 μωρών χελώνων στο νησί Μπονέρ της Καραϊβικής την 1η Ιουλίου, ώθησε πλήθος εθελοντών στην δράση, σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας της θαλάσσιας χελώνας του νησιού.

Τα μικρά χελωνάκια οδηγήθηκαν στη θάλασσα με την βοήθεια των εθελοντών, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο μονοπάτι που κατέληγε στο νερό.

Μάλιστα, ένας χρήστης της ιστοσελίδας Reddit ανέβασε μια φωτογραφία, που κάνει το γύρο του διαδικτύου, στην οποία φαίνονται οι εθελοντές και τα χελωνάκια εν ώρα δράσης. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει συγκεντρώσει περίπου 800.000 χτυπήματα και έχει προκαλέσει πολύ θετικά σχόλια όπως «η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ό,τι πιο γλυκό έχω δει ποτέ».

Ο χρήστης που ανέβασε τη φωτογραφία εξήγησε ότι «οι φωλιές των μικρών χελώνων βρίσκονταν κοντά στο αεροδρόμιο και τα έντονα φώτα αποτελούσαν σημαντικό πρόβλημα».

Κάποιος εθελοντής μάλιστα βιντεοσκόπησε την προσπάθεια των μικρών να καταλήξουν στη θάλασσα και κάπως έτσι να ξεκινήσει το μαγικό τους ταξίδι στη ζωή.

Σύμφωνα, με το National Geographic οι θαλάσσιες χελώνες υπάγονται στη λίστα με τα απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη από το 1978, εξ' αιτίας της μόλυνσης και της έντονης ανάπτυξης στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στις φωλιές τους.



Πηγή: protothema.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών