Μείωση της διαθεσιμότητας στους 9 μήνες πρότεινε ο Μητσοτάκης | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Μείωση της διαθεσιμότητας στους 9 μήνες πρότεινε ο Μητσοτάκης

18:43 | 4/7/13
Νέα συνάντηση αύριο..

Χωρίς συμφωνία για το θέμα του Δημοσίου κατέληξε και η νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των πιστωτών, μετά το πέρας της οποίας ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον Αντώνη Σαμαρά. Μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και της τρόικας θα υπάρξει, πιθανότατα, νέα συνάντηση αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την τρόικα από την ελληνική πλευρά προτάθηκε η μείωση του χρόνου διαθεσιμότητας από 12 σε 9 μήνες με σκοπό αυτή –αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο- να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2014.

Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται εμμέσως και η τρίμηνη παράταση που ζητεί η ελληνική πλευρά στον προσδιορισμό των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, δηλαδή θα αμείβονται επί 12 μήνες με το 75% του μισθού τους, προτού ενδεχομένως μετακινηθούν σε άλλη θέση του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη σημερινή συνάντηση, η τρόικα, αν και δεν έχει απαντήσει, φαίνεται να κάμπεται στην προοπτική μετατάξεων των 5.000 εκπαιδευτικών.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών