Διαβεβαιώσεις Ομπάμα προς Μέρκελ για το πρόγραμμα κατασκοπείας | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Διαβεβαιώσεις Ομπάμα προς Μέρκελ για το πρόγραμμα κατασκοπείας

13:52 | 4/7/13
Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε από την Τανζανία όπου βρισκόταν ότι θα παράσχει όλες τις πληροφορίες που έχουν ζητηθεί από της Ε.Ε....

Τη διαβεβαίωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκλαμβάνουν σοβαρά τις ανησυχίες των Ευρωπαίων εταίρων τους, αναφορικά με το σκάνδαλο κατασκοπείας σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετέφερε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Παράλληλα, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε υψηλού επιπέδου επαφές μεταξύ των δύο χωρών κατά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να εξετασθεί σε βάθος το εν λόγω σκάνδαλο.

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι πρώτες επαφές μεταξύ αξιωματούχων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκή Ένωσης για το ζήτημα της κατασκοπείας αναμένεται να ξεκινήσουν στις 8 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ο πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε από την Τανζανία όπου βρισκόταν ότι θα παράσχει όλες τις πληροφορίες που έχουν ζητηθεί από της Ε.Ε, προσθέτοντας ωστόσο πως η δράση των αμερικανών μυστικών υπηρεσιών δεν διαφέρει από αυτή υπηρεσιών άλλων κρατών.

Το σκάνδαλο κατασκοπείας ήλθε στο προσκήνιο την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από πολύκροτα δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel και της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Αμφότερα τα δύο μέσα επικαλούνταν ως πηγή έγγραφα που έχει διαρρεύσει ο καταζητούμενος πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκοπείας σε βάρος αποστολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ΗΠΑ, αλλά ακόμα και στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών