Όχι στις προτάσεις Καψή | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Όχι στις προτάσεις Καψή

15:29 | 4/7/13
Τα τρία «δεν» των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, όπως τα αποφάσισε η γενική συνέλευσή τους: δεν είναι βάση διαλόγου η πρόταση του Παντελή Καψή, δεν στέκει η συζήτηση περί ενδιάμεσου φορέα, δεν γίνονται δεκτές οι νέες συμβάσεις.

Και τα τρία «ναι» τους: ναι στη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, ναι στη διαφύλαξη των υποδομών και του εξοπλισμού, ναι σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και στα κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Αυτά τα τελευταία μπορεί κανείς να τα αντιμετωπίσει και ως ενδείξεις καλής θέλησης απέναντι στις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τους Ευρωπαίους ότι μπορεί να απομακρύνει εργαζομένους χωρίς να τα κάνει όλα μπάχαλο...

Η συνέλευση των δημοσιογράφων δεν ήταν εντελώς ανέφελη, καθώς ακούστηκαν και φωνές αντιπαραθετικές προς τη στρατηγική της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Κάποιοι έκαναν λόγο για βιασύνη του σωματείου να σπεύσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (που είχε ως αποτέλεσμα τη γνωστή ήξεις αφήξεις απόφαση), ενώ κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να τρέχουν πίσω από την ΠΟΣΠΕΡΤ και ότι είναι ανάγκη να χαράξουν δική τους στρατηγική. Ακούστηκε επίσης ότι κάποια κακά παιδιά ντιλάρουν με την πολιτική ηγεσία πίσω από τις πλάτες των υπολοίπων!

Σημασία έχει πάντως ότι η απόφαση των δημοσιογράφων δείχνει ενότητα και αποφασιστικότητα, ενώ την ίδια ώρα από την κυβερνητική πλευρά το μόνο που προκύπτει είναι ένας χείμαρρος διαρροών, οι οποίες δεν μοιάζουν και τόσο συντονισμένες μεταξύ τους.

Ισως διότι δεν είναι και τόσο εύκολο να συντονιστούν μεταξύ τους ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Παντελής Καψής και ο Σίμος Κεδίκογλου, ίσως και γιατί δεν το θέλουν κιόλας. Είναι προφανές ότι δεν αρκεί να είσαι χαμηλών τόνων για να βγάλεις τα κάστανα από τη φωτιά.


Μερικά σημεία από την ανακοίνωση των δημοσιογράφων, για να μην ξεχνιόμαστε:

** Είναι δεδομένο ότι ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχουν νομικά και θεσμικά αδιέξοδα.

** Ο υπολογισμός αποζημιώσεων με υπέρβαση του ισχύοντος πλαισίου, τα κίνητρα συνταξιοδότησης και η πριμοδότηση για απολυμένους, είναι θέματα νομοθετικών ρυθμίσεων.

** Πρέπει να λειτουργήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΕΡΤ και των διαδικτυακών ιστοτόπων.

** Πρέπει να περιφρουρηθεί η δημόσια περιουσία με διαφύλαξη υποδομών και εξοπλισμών της ΕΡΤ.

* Η εργασία στο επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να καθορίζεται με τη μορφή απολαβών ισόποσων προς τους μισθούς της 11ης Ιουνίου.

** Οι αποζημιώσεις πρέπει να δοθούν με υπολογισμένη τη συνολική προϋπηρεσία στην ΕΡΤ, από την πρώτη σύμβαση έργου, χωρίς πλαφόν.

** Ο ειδικός λογαριασμός μόνο αμφιβολίες εγείρει και κακές μνήμες, αφού όπου έχει χρησιμοποιηθεί οδήγησε σε στρεβλώσεις της καταβολής αποζημιώσεων πάντα εις βάρος των απολυμένων.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ

Πηγή: tanea.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών