Προειδοποίηση Γεωργιάδη προς κλινικές για τυχόν αύξηση των νοσηλίων | Greek-iNews


Έχετε φορτώσει την έκδοση για κινητά, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για υπολογιστές με ένα
κλικ εδώ

Προειδοποίηση Γεωργιάδη προς κλινικές για τυχόν αύξηση των νοσηλίων

17:48 | 4/7/13
Προειδοποίηση προς τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών απηύθυνε την Πέμπτη ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο ενδεχόμενο αύξησης του κόστους των νοσηλίων, ως μέσο μετακύλισης του βάρους από το σχέδιο για «claw back» στον ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους...

Το σχέδιο για «claw back» στον ΕΟΠΥΥ προβλέπει την εφαρμογή ενός ανώτατου ορίου στις δαπάνες εξετάσεων, με τις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα να καλούνται να επωμισθούν την όποια διαφορά σε σχέση με το τελικό κόστος.

«Να υπενθυμίσω ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης», δήλωσε λακωνικά ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, ο υπουργός επεσήμανε ότι παρά την μείωση δαπανών για εξετάσεις έως και 50%, ο αριθμός των εξετάσεων διπλασιάστηκε.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, τόνισε πως οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο ανέρχονται υπερβαίνουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα παλαιότερα χρέη ανέρχονταν σε 500 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάζοντας δε φήμες για ενδεχόμενο «κουρέματος» των χρεών του φορέα, ο κ. Σαραφιανός προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που εφαρμοσθεί περικοπή της τάξης του 40% στα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ, όλες οι κλινικές θα κλείσουν.

Παράλληλα, ο κ. Σαραφιανός σημείωσε ότι προτείνει στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τη διενέργεια ελέγχων των δαπανών στις κλινικές από ανεξάρτητη εταιρεία, με δικά της έξοδα, πρόταση που ωστόσο δεν υλοποιήθηκε.

Η Ένωση θα συνεδριάσει στις 15:00, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την στάση που θα τηρήσει ο τομέας.

Πηγή: skai.gr

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα
Ροή ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών